728 x 90

Автосалон Ню Йорк 2015: Два нови серийни модела от Scion

Автосалон Ню Йорк 2015: Два нови серийни модела от Scion

Японската марка Scion, част от Toyota, представи два нови серийни модела, които ще влязат в производство и продажба съвсем скоро. Всъщност, думата нови е твърде силна, тъй като и двете предложения са на практика ребрандирани автомобили от други марки. Scion iA, например, е лицензирано копие на Mazda2 Sedan, като промените по дизайна не са много

Японската марка Scion, част от Toyota, представи два нови серийни модела, които ще влязат в производство и продажба съвсем скоро. Всъщност, думата нови е твърде силна, тъй като и двете предложения са на практика ребрандирани автомобили от други марки.

Scion iA, например, е лицензирано копие на Mazda2 Sedan, като промените по дизайна не са много и са фокусирани в предната част на автомобила. Там Scion е поставил нова радиаторна решетка, фарове и, разбира се, своята емблема. В задната част промените се ограничават до нова графика за стоп светлините. Задвижването е поверено на 1.5-литров двигател от Mazda, който разполага със 106 к.с. Трансмисиите са две – 6-степенни с автоматично и ръчно превключване.

Другият нов модел – iM, на практика е американска версия на Toyota Auris. Тук промените са още по-малко, тъй като това е вътрешен за концерна Toyota автомобил. Под предния капак на iM ще работи само един двигател – бензинов с атмосферно пълнене и работен обем от 1.8 литра. Мощността му е 137 к.с., като те се изпращат към предните колела посредством стандартна 6-степенна ръчна скоростна кутия или опционален 7-степенен автоматик.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт