728 x 90

Автосалон Ню Йорк 2015: Осмо поколение на Nissan Maxima

Автосалон Ню Йорк 2015: Осмо поколение на Nissan Maxima

Една от звездите на автомобилното изложение в Ню Йорк е осмото поколение на лимузината със спортен нрав Nissan Maxima. Моделът е изграден върху нова платформа от подсилена стомана, а дизайнът на серийната версия вече беше подсказан от концептуалния Sports Sedan Concept. Дизайнът на Maxima е сериозно освежен, а амбициите на създателите на колата са тя

Една от звездите на автомобилното изложение в Ню Йорк е осмото поколение на лимузината със спортен нрав Nissan Maxima. Моделът е изграден върху нова платформа от подсилена стомана, а дизайнът на серийната версия вече беше подсказан от концептуалния Sports Sedan Concept.

Дизайнът на Maxima е сериозно освежен, а амбициите на създателите на колата са тя да стане най-спортният голям седан на американския пазар, където се бори с популярни модели като Ford Taurus и Toyota Avalon. Новият модел се задвижва от подобрена версия на популярния двигател на Nissan от серията VQ с работен обем 3,5 литра и мощност 300 конски сили.

За Maxima 2016 мощността на мотора е увеличена с 10 конски сили, като разходът му на гориво се очаква да е намален с 15%, но от Nissan все още не са публикували официалните данни на модела. Лично главният изпълнителен директор на Renault Nissan Карлос Гон представи новия Maxima на автомобилното изложение в Ню Йорк, което започна в сряда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт