728 x 90

В Сеул демонстрираха прототипа Kia Novo

Тези дни едновременно с Ню Йорк, се провежда още един значим автосалон – в Сеул. Там КИА представи концепта Novo, предвещаващ промените в дизайна на компактните модели на бранда. Името на новата кола идва от латински – novatus, и не се нуждае от превод. Прототипът е проектиран от специалистите в дизайнерския център на компанията в

Тези дни едновременно с Ню Йорк, се провежда още един значим автосалон – в Сеул. Там КИА представи концепта Novo, предвещаващ промените в дизайна на компактните модели на бранда.

Името на новата кола идва от латински – novatus, и не се нуждае от превод. Прототипът е проектиран от специалистите в дизайнерския център на компанията в Намианг. Автомобилът е изграден върху специално преработена платформа от седана Cerato (Forte).

В движение предната ос на Kia Novo се привежда чрез двигател Kappa 1.6 T-GDI. Точната производителност не се съобщава, но може да се предполжат цифри между 180-200 к.с. и 260-270 Нм въртящ момент. Моторът работи със седемстепенна скоростна кутия DCT с два съединителя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт