728 x 90

Автосалон Франкфурт: F-Pace е първият кросоувър на Jaguar

    След доста дълго чакане Jaguar F-Pace най-после се появи във Франкфурт в серийния си вид. С определението „върховния практичен спортен автомобил” F-Pace е на практика еволюция на концепта C-X17 и в серийния си вид е с малко по-обран дизайн на екстериора. Автомобилът е изграден на платформата, която се използва при моделите ХЕ и XF, а

    След доста дълго чакане Jaguar F-Pace най-после се появи във Франкфурт в серийния си вид. С определението „върховния практичен спортен автомобил” F-Pace е на практика еволюция на концепта C-X17 и в серийния си вид е с малко по-обран дизайн на екстериора.

    Автомобилът е изграден на платформата, която се използва при моделите ХЕ и XF, а дълъг е 4731 мм, колесната му база е впечатляващите 2874 мм, а обемът на багажника 650 литра.

    На борда има „абсолютен комфорт” за петима и обзавеждането включва 10,2-инчов тъчскрийн, както и възможност за свързване на до осем външни устройства. Освен това водачът ползва помощта на сателитна навигация, а арматурното табло е 12,3-инчов екран.

    Двигателната гама включва по два бензинови и дизелови мотора: 2-литров дизел със 180 конски сили, 2-литров бензин с 240 конски сили, 3-литров дизел с 300 конски сили и 3-литров бензин с 340 и 380 конски сили. Отделните двигатели се предлагат както с автоматична трансмисия, така и във вариант да задвижват две или четирите колела.

    Максималната скорост на F-Pace е електронно ограничена на 250 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,1 секунди.

    F-Pace ще излезе на пазара в шест версии: Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport, S и First Edition.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт