728 x 90

Автосалон Франкфурт 2015: Artega се завръща в играта с електрически модел

Производителят Artega ще продължи съществуването си. Доказва го нов автомобил, който е изложен на салона във Франкфурт, отварящ врати за посетители днес. Возилото се базира на Artega GT – последният актуален модел на фирмата, като визуалните промени не са много. Те се ограничават до нови фарове и колела и подобрена аеродинамика с активни елементи по

Производителят Artega ще продължи съществуването си. Доказва го нов автомобил, който е изложен на салона във Франкфурт, отварящ врати за посетители днес.

Возилото се базира на Artega GT – последният актуален модел на фирмата, като визуалните промени не са много. Те се ограничават до нови фарове и колела и подобрена аеродинамика с активни елементи по предната броня.

За разлика от преди, сега задвижването идва от два електромотора, поставени на задната ос, които генерират системна мощност от над 400 к.с. Благодарение на тях, ускорението от покой до 100 км/ч отнема 3.6 секунди, а максималната скорост достига електронно ограничен лимит от 250 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт