728 x 90

Автосалон София 2015: Новото BMW Серия 7

Седма серия ще бъде в центъра на представянето на BMW на Автомобилен салон София 2015. Още при въвеждането си на пазара флагмана на BMW се предлага в два варианта на каросерията с нормално и дълго междуосие и дизайн, който е автентична нова интерпретация на типичния за BMW език на формите. Външният вид на новото BMW

Седма серия ще бъде в центъра на представянето на BMW на Автомобилен салон София 2015. Още при въвеждането си на пазара флагмана на BMW се предлага в два варианта на каросерията с нормално и дълго междуосие и дизайн, който е автентична нова интерпретация на типичния за BMW език на формите. Външният вид на новото BMW Серия 7 от пръв поглед изразява характерния баланс между ексклузивност и динамика; висока прецизност в детайлите; висококачествени материали и ексклузивно качество на изработката.

Увереното присъствие на луксозната лимузина може да бъде интерпретирано в два дизайнерски пакета. При Design Pure Excellence акцентът е върху „благородния произход” на модела, като това е отразено в изборът на материали и детайли, поотделно за интериора и екстериора. M Sport Package още по-интензивно подчертава спортната природа на новото BMW Серия 7. За онези, които предпочитат да изразят собствения си характер, чрез автомобила е пакетът Individual Composition.

На върха на гамата от двигатели, които се предлагат за новото BMW Серия 7 при въвеждането му на пазара, е всеобхватно модернизираният V8 агрегат с работен обем 4,4 литра и технология BMW TwinPower Turbo с наложилото се разположение на двата Twin-Scroll турбокомпресора във V-образното пространство между двата реда цилиндри. В резултат на целенасочените подобрения значително е повишен коефициента на полезно действие на осемцилиндровия двигател с мощност 330 кВт/450 к.с., както и значително намаляване на разхода на гориво и вредните емисии.

При моделите BMW 750i xDrive и BMW 750Li xDrive новият V8 двигател е комбиниран с най-новото изпълнение на интелигентното двойно задвижване. Напълно променливото, електронно управлявано разпределение на мощността между предната и задната ос освен сцеплението оптимизира и стабилността по курса и динамиката на управлението в завоите. При модернизацията на системата xDrive чрез оптимизирано смазване е повишен и коефициентът на полезно действие на раздатъчната кутия.

Редовите шестцилиндрови двигатели с технология BMW TwinPower Turbo на новото BMW Серия 7 са от новото поколение агрегати на BMW Group. Трилитровият бензинов двигател на моделите BMW 740i и BMW 740Li е с увеличена с 5 кВт до 240 кВт/326 к.с. мощност в сравнение с предишния модел.

Трилитровият дизелов двигател на моделите BMW 730d и BMW 730Ld също комбинира увеличената с 5 кВт до 195 кВт/265 к.с. мощност с оптимизирана ефективност. Максималният му въртящ момент вече е 620 Нм и осигурява особено внушителна тяга. Акустичният комфорт на шестцилиндровия дизелов двигател също достига ново ниво.
Насоченият към бъдещето характер на новото BMW Серия 7 се подчертава и от разширяването на гамата от модели с BMW 740Le и BMW 740Le xDrive.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт