728 x 90

Литекс Моторс представя днес Haval, предпремиерно за Европа

Българският автомобилен производител Литекс Моторс поема ново предизвикателство с производството и предлагането на пазара на луксозния SUV бранд Haval, чиято европейска предпремиера е насрочена за Автосалон София 2015, който отваря врати за широката публика на 17 октомври. Малко подробности ще бъдат разкрити пред медиите още днес в офиса на компанията в София. Марката е собственост

Българският автомобилен производител Литекс Моторс поема ново предизвикателство с производството и предлагането на пазара на луксозния SUV бранд Haval, чиято европейска предпремиера е насрочена за Автосалон София 2015, който отваря врати за широката публика на 17 октомври. Малко подробности ще бъдат разкрити пред медиите още днес в офиса на компанията в София.

Марката е собственост на Great Wall Motors Company и е създадена като отговор на наложилата се през последните няколко години тенденция към растящо търсене на SUV автомобили в световен мащаб, както и с ясно изразената цел да удовлетвори желанието и стремежа на потребителите към все повече комфорт, все повече екстри и модерни технологии в автомобила. Haval обединява всичко това.

Съсредоточен изключително в производството на SUV и с амбицията да се превърне в най-голямата SUV марка в световен мащаб, брандът вече предлага пълна гама от малки, средни и големи, примиум клас SUV-та: общо 8 модела – с различни двигатели, задвижване и скоростни кутии. Обща характеристика при всички 8 е изключителното внимание отделено на най-малките детайли по интериора и екстериора, изборът на висококачествени материали и множество модерни технологии.

Такива са например полезните за водача интелигентни системи и асистенти за мониторинг на мъртвата зона, радар за контрол на скоростта, системи за наблюдение на умора на водача, системи за автоматично паркиране и много други.

Моделите на Haval ще започнат да се произвеждат в завода на „Литекс Моторс“ край Ловеч от средата на следващата година, когато се очаква да бъдат пуснати и в продажба. В дизайна на SUV-тата определено личат стил, класа и подчертан лукс в интериора, безспорно повлияни от главния дизайнер на марката – белгиецът Пиер Льоклер, бивш дизайнер на BMW.

През април тази година – по време на 16-ото издание на Автосалон Шанхай 2015, журито справедливо отсъди наградата за „Най-креативен щанд“ да отиде при Haval, премиум SUV брандът на произвеждания и в България Great Wall.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт