728 x 90

Автосалон Женева 2016: Юбилейно кабрио от Touring Superleggera

Автосалон Женева 2016: Юбилейно кабрио от Touring Superleggera

Италианското дизайнерско ателие Touring Superleggera ще отбележи своя 90-и юбилей с модела Disco Volante Spider, който ще дебютира тази седмица на автомобилния салон в Женева. На практика това е откритата версия на концептуалния Disco Volante, който се появи в Женева през 2012 година, за да отбележи 60 години от появата на Alfa Romeo Disco Volante.

Италианското дизайнерско ателие Touring Superleggera ще отбележи своя 90-и юбилей с модела Disco Volante Spider, който ще дебютира тази седмица на автомобилния салон в Женева.

На практика това е откритата версия на концептуалния Disco Volante, който се появи в Женева през 2012 година, за да отбележи 60 години от появата на Alfa Romeo Disco Volante.

Също като купето Disco Volante Spider е изграден върху платформата на Alfa Romeo 8C и използва и двигателя на 8C, който пък идва от Maserati – 4,7-литров V8 с мощност 444 конски сили.

Моторът задвижва задните колела посредством 6-степенна автоматична трансмисия, а водачът може да сменя предавките с перца зад волана.

Плановете на Touring Superleggera са за ограничена серия кабриолети Disco Volante – точно 7 бройки, които трябва да бъдат произведени в следващите месеци. Все още цената на модела не е обявена, но единственото сигурно е, че няма да е евтин.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт