728 x 90

Автосалон Женева 2016: Lamborghini Centenario със 770 к.с.

Lamborghini зарадва феновете си с юбилейния модел Centenario, който се появи на изложението в Женева. Машината се базира на серийния Aventador, но се различава от него по дизайна си. Откриваме множество нови аеродинамични панели, изработени от карон, които допълват визията. В интериора също има доработки, като са сменени седалките, а централната конзола е доминирана от

Lamborghini зарадва феновете си с юбилейния модел Centenario, който се появи на изложението в Женева.

Машината се базира на серийния Aventador, но се различава от него по дизайна си. Откриваме множество нови аеродинамични панели, изработени от карон, които допълват визията.

В интериора също има доработки, като са сменени седалките, а централната конзола е доминирана от нов 10.1 инчов дисплей за инфотейнмънт системата.

Може би най-голямата технологична новост са задните управляеми колела, които стоят под обновения 6.5-литров атмосферен V12 мотор. Неговата мощност тук е 770 к.с., които са достатъчни за спринт от място до 100 км/ч в рамките на 2.8 секунди. До 300 км/ч колата стига за 28.5 секунди.

Lamborghini ще произведе само 40 бройки от модела, като всички те са били вече предварително продадени. Цената на едно копие започва от 1.9 милиона долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт