728 x 90

Автосалон Пекин 2016: Citroen възроди С6

Citroen съживи луксозния седан С6 за автомобилния салон в Пекин, а оттук нататък лимузината ще се продава само в Китай. Производството на С6 беше прекратено в края на 2012 година, но сега дебютира второто поколение, което всъщност е версията на Citroen на китайския Dongfeng Fengshen A9, с малки промени в екстериора и по-луксозно оборудване на

Citroen съживи луксозния седан С6 за автомобилния салон в Пекин, а оттук нататък лимузината ще се продава само в Китай. Производството на С6 беше прекратено в края на 2012 година, но сега дебютира второто поколение, което всъщност е версията на Citroen на китайския Dongfeng Fengshen A9, с малки промени в екстериора и по-луксозно оборудване на интериора.

Според китайските медии и двата автомобила са изградени върху платформата EMP2 на PSA, като тук става въпрос за модели с дължина над 5 метра и колесна база 2,9 метра. За разлика от първото поколение на С6, което се отличаваше с интересен и смел дизайн на екстериора, новата генерация е с доста по-семпъл външен вид, което се смята, че е добро решение за по-консервативния пазар в Китай.

В интериора присъстват изцяло дигитално арматурно табло и инфотейнмънт система с голям тъчскрийн, а налице са и кожена тапицерия и дървени апликации. Предполага се, че основният двигател на новия С6 ще е 1,8-литров бензинов турбо двигател с мощност 204 конски сили и максимален въртящ момент 280 Nm. Моторът задвижва предните колела посредством 6-степенен автоматик.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт