728 x 90

Автосалон Пекин 2016: Infiniti QX Sport Inspiration официално (+ видео)

Автосалон Пекин 2016: Infiniti QX Sport Inspiration официално (+ видео)

На Автосалон Пекин 2016 Infiniti показва кросоувъра QX Sport Inspiration, който е елегантен и мощен израз на прогресивния SUV дизайн. Отбелязвайки щрихи за бъдещите модели Infiniti QX, QX Sport Inspiration изследва визията на марката за следващото поколение средно големи SUV автомобили. QX Sport Inspiration изпъква сред останалите в сегмент си със своите стегнати линии, мускулести

На Автосалон Пекин 2016 Infiniti показва кросоувъра QX Sport Inspiration, който е елегантен и мощен израз на прогресивния SUV дизайн. Отбелязвайки щрихи за бъдещите модели Infiniti QX, QX Sport Inspiration изследва визията на марката за следващото поколение средно големи SUV автомобили.

QX Sport Inspiration изпъква сред останалите в сегмент си със своите стегнати линии, мускулести сводове, висок визуален център на тежестта, дълъг преден капак и скосен силует, наподобяващ купе. Веднага разпознаваем като Infiniti, QX Sport Inspiration е вдъхновен от дизайнерския език за „мощна елегантност“ на Инфинити и носи отличителните белези на дизайна на марката – включително емблематичната предна решетка с двойна арка, фарове с форма на човешко око, сърповидна C-колона и мъжествена, изваяна форма.  

Плавните линии и майсторската изработка са характерни за широкия и разкошно оборудван интериор, който следва подходът на Infiniti към архитектурата на купето, концентриран върху шофьора, но и насочен към пътника. Цветовата гама на интериора – предимно черно и бяло, с нотки на естествения жълтокафяв цвят на кожата – е зашеметяваща и същевременно хармонично комбинирана чрез внимателното използване на щрихи, форми и текстура.

„Съсредоточеният върху човека QX Sport Inspiration представлява израз на намерение от страна на Infiniti, представящ дръзка дизайнерска философия и демонстриращ нашите възможности в сегмента на средно големите SUV автомобили“, сподели Роланд Кругер, президент на Infiniti.

„QX Sport Inspiration идва в момент, в който Infiniti продължава да разширява своята продуктова гама в глобален мащаб – в нови и популярни сегменти. Ние проектираме концептуални автомобили с истински потенциал за производство и QX Sport Inspiration предлага визия за това как Infiniti може да допринесе нещо вълнуващо и ново в сегмента на SUV автомобилите“, допълни Франсоа Банкон, вицепрезидент на Infiniti, отдел „Продуктова стратегия“.

„QX Sport Inspiration изразява мощ и цел чрез това, което ние описваме като „пропорционална чистота“, с елегантност, присъща само за Infiniti. Екстериорният дизайн ще допадне и на тези с артистично усещане. Той има по-плавна и натурална естетика от тази, наблюдавана при традиционните премиум SUV автомобили. За Infiniti определението за „елегантност“ може да бъде най-изтънченото решение на сложни инженерни и аеродинамични предизвикателства, както и израз на зашеметяваща естетика. Това води нашия инстинкт към създаване на дизайни, които са както красиви, така и полезни. Експериментирахме с редица специално пригодени и ръчно изработени материали в целия интериор, а нашите дизайнери използваха тези различни материали, за да продиктуват формата, контурите и финалните щрихи на купето. Комбинацията от различни видове кожа, мека и твърда на допир, придава по-естествено и цялостно чувство на завършеност. Работихме упорито, за да развием и създадем дизайнерска мрежа, която се стреми да обхване въображението на хора от целия свят. Изграждайки култура на обмен между всички студия, Infiniti съумява да проектира красиви, изразителни и напредничави автомобили“, добави Алфонсо Албейса, изпълнителен директор на Infiniti, отдел „Дизайн“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт