728 x 90

Детройт 2017: Porsche пропуска изложението

Детройт 2017: Porsche пропуска изложението

Porsche няма да участва в автомобилното изложение в Детройт в началото на 2017 година. Новината съобщи първо auto motor und sport, а след това информацията беше потвърдена от говорител на организаторите на шоуто. Според Automotive News, шефовете на Porsche са решили да пренасочат вниманието си към салона в Ню Йорк през април и този в

Porsche няма да участва в автомобилното изложение в Детройт в началото на 2017 година. Новината съобщи първо auto motor und sport, а след това информацията беше потвърдена от говорител на организаторите на шоуто. Според Automotive News, шефовете на Porsche са решили да пренасочат вниманието си към салона в Ню Йорк през април и този в Лос Анжелис през ноември, а от изложението в Чикаго обявиха, че германската компания е заявила двойно по-голяма площ за следващото му издание.

Automotive News твърди, че в „Porsche се пресметнали, че цената и ангажимента за участие в Детройт, вече не си струва”. Миналата година изложенията в Детройт и Ню Йорк влязоха в остра конкуренция, като шоуто в Ню Йорк записа над 1 милион посетители, с около 200 000 повече от тези в Детройт.

В същото време Лос Анжелис е най-големият пазар на Porsche в Щатите, което обяснява лоялността на германската марка към тамошното изложение. За последно Porsche пропусна салона в Детройт през 2009 г., като тогава обяви същите причини. През тази година в Детройт пък не се появиха Jaguar Land Rover, Mini и Tesla.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт