728 x 90

Париж 2016: Citroen ще покаже CXPerience

Citroen показа новия си концепт – CXPerience, който ще направи световния си дебют на автомобилното изложение в Париж в края на септември. Името на концептуалния модел отдава почит на CX – големият модел на Citroen, произвеждан от 1974 до 1991, но приликите приключват дотук. CXPerience показва как ще изглежда дизайнерския език на Citroen в близко

Citroen показа новия си концепт – CXPerience, който ще направи световния си дебют на автомобилното изложение в Париж в края на септември. Името на концептуалния модел отдава почит на CX – големият модел на Citroen, произвеждан от 1974 до 1991, но приликите приключват дотук.

CXPerience показва как ще изглежда дизайнерския език на Citroen в близко бъдеще. Става въпрос за голяма модел, който обаче има силует почти като на shooting brake и може да се превърне в хибридния флагман на марката. Интериорът е подчинен изцяло на комфорта, а воланът с една спица е препратка към легендата DS и вече споменатия CX.

Техническите данни на автомобила все още са оскъдни, но вече е потвърдено, че концептът е с хибридно задвижване, съставено от бензинов двигател и електромотор. Максималната мощност на бензиновия мотор е 200 конски сили, а общата мощност на хибридната система е 300 конски сили. Само на електричество CXPerience може да измине 60 километра.

На борда на автомобила дебютира и първата за Citroen 8-степенна автоматична трансмисия. Предполага се, че дизайнът на CXPerience ще повлияе сериозно бъдещия наследник на С5, който най-вероятно ще се появи догодина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт