728 x 90

Автосалон Париж 2016: Ето го третия Hyundai i30

Hyundai използва изложението в Париж, за да покаже третото поколение на компактния си модел i30. Машината представя последната еволюция на дизайна на корейците, като освен това донася и доста подобрения спрямо предшественика. Изграден на напълно нова платформа, новият i30 е с 28 килограма по-лек. По-важното, конструкцията на каросерията е с 22 процента по-устойчива на усукване,

Hyundai използва изложението в Париж, за да покаже третото поколение на компактния си модел i30. Машината представя последната еволюция на дизайна на корейците, като освен това донася и доста подобрения спрямо предшественика.

Изграден на напълно нова платформа, новият i30 е с 28 килограма по-лек. По-важното, конструкцията на каросерията е с 22 процента по-устойчива на усукване, като това трябва да доведе до сериозно подобрение в пътното поведение.

На този етап бензиновите предложения за модела включват базов атмосферен 1.6 мотор с 99 к.с., следван от 1.0 турбо със 118 к.с. Най-мощният избор е 1.4 турбо със 140 к.с.

Феновете на дизела ще могат да избират между три версии на 1.6 двигател, развиващи мощност от съответно 95, 100 и 136 к.с.

На по-късен етап от живота на модела се предвижда и спортна N модификация, която ще има 2.0-литров турбо мотор с 260 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт