728 x 90

Автосалон Лос Анжелис 2016: Volkswagen Atlas е вече тук!

Автосалон Лос Анжелис 2016: Volkswagen Atlas е вече тук!

Новият VW Atlas ще дебютира на автомобилното изложение в Лос Анжелис, а марката вече ще разполага с кросоувър, по-голям от популярния, но застаряващ Touareg. Все още обаче лансирането на Atlas в Европа не е потвърдено, а моделът става най-големият автомобил в историята на VW, който ще се произвежда и продава в Щатите. Изборът на двигатели

Новият VW Atlas ще дебютира на автомобилното изложение в Лос Анжелис, а марката вече ще разполага с кросоувър, по-голям от популярния, но застаряващ Touareg.

Все още обаче лансирането на Atlas в Европа не е потвърдено, а моделът става най-големият автомобил в историята на VW, който ще се произвежда и продава в Щатите.

Изборът на двигатели също е подбран основно според вкусовете на американските купувачи, тъй като в гамата напълно липсват дизели. Което е очаквано с оглед на тежките поражения, които нанесе „Дизелгейт” на имиджа на Volkswagen в световен мащаб, но основно в САЩ, където преди повече от година гръмна този скандал и марката трябваше да спре продажбите на всичките си дизелови модели.

Сега Atlas дебютира с два бензинови двигателя – 2-литров 4-цилиндров турбо агрегат с мощност 238 конски сили и 3,6-литровият VR6 с 280 конски сили. Предполага се, че 2-литровият мотор ще е основният, тъй като двигателят VR6 е вече на 11 години и възрастта му се усеща, въпреки последните подобрения по него.

И двамата мотора работят с 8-степенен автоматик, а задвижването 4х4 може да се поръчва с по-големия двигател.

Новият кросоувър е 7-местен и е с внушителни размери – дължината му е над 5 метра, а само 22 мм не достигат, за да достигне широчината му 2 метра. Дизайнът на Atlas пък отговаря напълно на развитието на външния вид на SUV гамата на VW.

На третия ред седалки има достатъчно място за двама възрастни, а в оборудването на интериора присъстват вече познати за гамата на марката решения, като феновете на Golf вече отбелязаха, че големият SUV използва волана на популярния хечбек.

Следва да се отбележи, че Atlas излиза на пазара с LED светлини, дневни LED светлини, LED стоповете са опция, налице е и арматурното табло VW Digital Cockpit, различни системи за свързаност, включително Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink, а аудио системата Fender с мощност 480 вата и 12 говорителя се поръчва допълнително.

Atlas ще се появи на изложението в Лос Анжелис, което стартира на 18 ноември.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт