728 x 90

Автосалон Ел Ей 2016: Aston Martin Vanquish S

Aston Martin показа най-мощният си Vanquish модел в своята история – версия S на актуалното поколение, което ще остане в продажба още около две години. Британците се успели да изстискат допълнителна мощност от 6.0-литровия V12 двигател, като сега пикът достига 580 к.с. От фирмата обещават "сензационна реакция" на педала на газта. Освен това, трансмисията с

Aston Martin показа най-мощният си Vanquish модел в своята история – версия S на актуалното поколение, което ще остане в продажба още около две години.

Британците се успели да изстискат допълнителна мощност от 6.0-литровия V12 двигател, като сега пикът достига 580 к.с. От фирмата обещават "сензационна реакция" на педала на газта.

Освен това, трансмисията с два съединителя на модела също е била сериозно преработена, за да се справи с новите настройки на мотора. Aston Martin казва, че сега смяната на предавките е още по-рязка и бърза от преди.

Визуално, версия S се различава от стандартния Vanquish по някои допълнителни карбонови елементи по каросерията, които подобряват значително аеродинамиката и поведението при висока скорост.

Много елементи от интериора са ръчно изработени, като дизайнерите са използвали нови материали почти навсякъде – по седалките, таблото, корите на вратите и централната конзола.

Продажбите на модела започват още от следващия месец, като в САЩ Vanquish S ще носи стартова цена от 313 000 долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт