728 x 90

Автосалон Женева 2017: Mitsubishi представя съперник на Qashqai

    Mitsubishi ще лансира нов модел кросоувър, който ще е пряк съперник на пазарния хит Nissan Qashqai, като премиерата му се очаква да е още през март на изложението в Женева. Новият автомобил все още няма име, като се очаква да е по-голям от ASX и да е позициониран под Outlander. Според източници от компанията, която

    Mitsubishi ще лансира нов модел кросоувър, който ще е пряк съперник на пазарния хит Nissan Qashqai, като премиерата му се очаква да е още през март на изложението в Женева.

    Новият автомобил все още няма име, като се очаква да е по-голям от ASX и да е позициониран под Outlander.

    Според източници от компанията, която от 2016 е собственост на Renault-Nissan, новият модел ще е с форми на купе и ще избяга от традиционния ръбат дизайн на кросоувърите на Mitsubishi. През 2014 година Mitsubishi нае Цунехиро Кунимото, който 40 години се труди върху дизайна на различни модели на Nissan, включително и Juke и от него се очаква нещо по-интересно.

    Предполага се, че новият модел ще прилича на концепта XR-PHEV, който се появи за първи път през 2013, но през 2015 се завърна на изложението в Женева след сериозна ревизия на дизайна му.

    За разлика от концепта, серийният модел няма да е с хибридно задвижване, тъй като това ще го оскъпи твърде много. Но пък ще предложи на клиентите на Mitsubishi нов бензинов двигател с тубокомпресор, дизеловите мотори от гамата на ASX, механична трансмисия, CVT или 8-степенен автоматик и задвижване 4х4 като опция.

    За 2020 година се очаква наследник на популярния Outlander, а през 2019 може би ще се появи друг модел на Mitsubishi – по-малък на размери от ASX, който ще е позициониран точно срещу Nissan Juke.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт