728 x 90

Автосалон Женева 2017: Rinspeed показва ексцентричен концепт

Автосалон Женева 2017: Rinspeed показва ексцентричен концепт

Rinspeed ще представи на салона в Женева ексцентричен градски автомобил – концептуалният Oasis, който се отличава с електрическо задвижване и технология за автономно придвижване. Дотук Rinspeed не се отклонява от най-модерните тенденции в автомобилостроенето, но нещата се променят сериозно, когато стане ясно, че между седалките и челното стъкло е предвидено място за почва, където водачът

Rinspeed ще представи на салона в Женева ексцентричен градски автомобил – концептуалният Oasis, който се отличава с електрическо задвижване и технология за автономно придвижване.

Дотук Rinspeed не се отклонява от най-модерните тенденции в автомобилостроенето, но нещата се променят сериозно, когато стане ясно, че между седалките и челното стъкло е предвидено място за почва, където водачът може да отглежда любимите си растения. Или поне да се опита.

Заради автономното придвижване, влагата, отделяща се от тези растения и която задължително ще запотява предното стъкло, няма да е фактор.

Все пак челното стъкло ще се използва и като телевизор, което ще спомага за по-приятното пътуване.

От Rinspeed са оборудвали Oasis и „микро кутия за доставка”, в която могат да се затоплят или изстудяват напитки и храни. Другото предназначение на това мултифункционално устройство е да се ползва като допълнителна батерия и така да увеличи пробега на Oasis.

Концептът е създаден и с мисъл за това, че в бъдеще возилата ще се споделят от повече хора. Затова на борда присъства и дигитална система за достъп от Huf, която прави излишно физическото предаване на ключовете от един човек на друг.

Освен това, специалистите от SAP са създали система, която позволява индивидуализирането на Oasis според предпочитанията на всеки един от ползвателите, а за доброто настроение се грижи 24-канална аудио система на Harman Cardon.

Oasis ще може да се управлява и от водач – воланът идва от ZF и може да се превърне в клавиатура и работно пространство. Така всеки ще може да кара Oasis, но защо да го прави, когато може да гледа филм докато е в задръстване?

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт