728 x 90

Автосалон Женева 2017: Black Cuillin ни връща в 30-те години

Дългоочакваният ретро модел на новата британска компания Eadon Green – Black Cuillin, е вдъхновен от 30-те години на миналия век, един от най-интересните и екстравагантни периоди в развитието на автомобилната индустрия. Определян като съперник на моделите на Morgan, Black Cuillin по-скоро демонстрира заемки не само от Aero 8, но и от Alfa Romeo 8C 2900.

Дългоочакваният ретро модел на новата британска компания Eadon Green – Black Cuillin, е вдъхновен от 30-те години на миналия век, един от най-интересните и екстравагантни периоди в развитието на автомобилната индустрия.

Определян като съперник на моделите на Morgan, Black Cuillin по-скоро демонстрира заемки не само от Aero 8, но и от Alfa Romeo 8C 2900.

Пълното име на ретро купето, дебютирало в Женева е Eadon Green Black Cuillin Vision Model, но създателите на автомобила засега не бързат да оповестят техническите му данни. Присъствието на знака V12 в емблемата на компанията подсказва, че точно такъв мотор се прие под дългия преден капак, а логично е да очакваме, че той е разположен надлъжно, което пък подсказва, че задвижва задните колела.

От компанията обясниха, че Black Cuillin се предлага с „модерна шаси и задвижване, които ще задоволят всеки изискан водач от XXI век”, а някои анализатори предполагат, че има вариант предавките на трансмисията да се сменят с перца на волана. Което ще е повече от интересно на борда на автомобил с толкова ретро излъчване.

В момента развитието на Black Cuillin е на ниво концептуален модел и засега не се знае дали и кога ще стигне до серийно производство. Но интересът към първия модел на Eadon Green е повече от сериозен и може би това ще осигури някаква производствена серия в близко бъдеще.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт