728 x 90

Автосалон София 2017: Infiniti показа новото поколение Q50

Infiniti България представи новото поколение на премиум седана Infiniti Q50 по време на пресконференция в Интер Експо Център при откриването на Автосалон София 2017. Робърт Валигора, регионален мениджър на Infiniti за Централна и Източна Европа, презентира автомобила пред медиите. С новия Q50 за моделната 2018 Infiniti преоткрива сегмента на луксозните седани. Моделът е получил множество

Infiniti България представи новото поколение на премиум седана Infiniti Q50 по време на пресконференция в Интер Експо Център при откриването на Автосалон София 2017.

Робърт Валигора, регионален мениджър на Infiniti за Централна и Източна Европа, презентира автомобила пред медиите.

С новия Q50 за моделната 2018 Infiniti преоткрива сегмента на луксозните седани. Моделът е получил множество интериорни и екстериорни промени, но спортната му ДНК е останала непокътната.

Екстериорната визия на седана се променя спрямо посоченото ниво на оборудване. Други промени в екстериора на автомобила включват модерни предни LED светлини, които са вдъхновени от формата на човешко око, както и по-тънки елегантни задни фарове. Новият Q50 2018 дава избор от 3 уникални нови дизайна на джантите, а спортното ниво на оборудване на автомобила идва с променена задна броня с дифузьор.

Дизайнерите на Inifiniti внимателно са подбрали новите материали, използвани в интериора. От висококачествената кожена тапицерия до новото осветление на централната конзола – всичко е подбрано с мисъл за водача. Промените в интериора на автомобила включват скоростен лост, обшит с висококачествена кожа, нов спортен дизайн на волана, както и тапицерия с обшивка в два цвята, в зависимост от двигателя на автомобила (сребриста за хибридния вариант; червена за 3.0t бензинов двигател).

Сред технологичните новости в автомобила са системата Infiniti InTouch, която се свързва със специалното мобилно приложение на Infiniti и съдържа множество функции, сред които са проследяване и намиране на откраднат автомобил и дистанционно заключване.

Новият модел идва и с второто поколение на усъвършенстваната система Direct Adaptive Steering (DAS) с фина калибрация. Infiniti е първата компания, която използва тази система в автомобил в серийно производство.

Специално внимание се отделя на гамата от двигатели, с които идва Q50 за моделната година 2018. Това, което наистина се откроява е 3,5-литровият хибриден двигател с цена, започваща от 97 500 лв. с ДДС. Infiniti Q50 MY18 предлага един от малкото хибриди на пазара с интелигентна AWD технология, която прави колата перфектна за всякакви климатични условия, както и за градско и извънградско шофиране.

На изложението присъстват и останалите модели от премиум гамата на Infiniti, сред които спортното купе Q60, луксозните премиум кросоувъри Q30 и QX30, както и флагманът на марката – QX70.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт