728 x 90

Valeo показа електрическа кола, струваща 7500 евро!

    Френският производител на автомобилни части Valeo показа интересна концепция на малък градски електрически автомобил на изложението за електроника CES 2018 в Лас Вегас, която може да струва около 7500 евро при серийната версия. Двуместната кола въщност не е точно прототип и готов за производство екологичен автомобил, защото Валео са създали возилота на базата на китайския

    Френският производител на автомобилни части Valeo показа интересна концепция на малък градски електрически автомобил на изложението за електроника CES 2018 в Лас Вегас, която може да струва около 7500 евро при серийната версия.

    Двуместната кола въщност не е точно прототип и готов за производство екологичен автомобил, защото Валео са създали возилота на базата на китайския модел Zhidou. Всички части, с изключение на батериите, се произвеждат от френски производител, а колата на Valeо използва нисковолтов двигател 48V, който е с 20% по-икономичен от моторите, вградени в по-мощни електрически автомобили.

    Колата може да вдигне максимум 100 км и да мине до 100 мили (160 км) с едно зареждане на батериите. По същата причина френският малък вероятно няма дишане, но достига 100 км/ч, а с пълна батерия преминава същия брой мили.

    Единственият проблем е, че французите не възнамеряват да се занимават с производство на автомобили и трябва да намерят партньор, който да сглобява електрическия модел в Европа.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт