728 x 90

Новият Hyundai Veloster отново има три врати

Новият Hyundai Veloster отново има три врати

Hyundai показа новото поколение Veloster по време на изложението в Детройт. Машината запазва конфигурацията на вратите си 2+1, като от пасажерската страна имаме две врати с цел улеснен достъп до задните седалки. Базов мотор ще бъде 2.0 атмосферен бензинов двигател, който ще работи или с 6-степенна механична, или с 6-степенна автоматична кутия. Мощността е 147

Hyundai показа новото поколение Veloster по време на изложението в Детройт. Машината запазва конфигурацията на вратите си 2+1, като от пасажерската страна имаме две врати с цел улеснен достъп до задните седалки.

Базов мотор ще бъде 2.0 атмосферен бензинов двигател, който ще работи или с 6-степенна механична, или с 6-степенна автоматична кутия. Мощността е 147 к.с.

Veloster Turbo има 1.6-литров турбо мотор с 201 к.с., като тук вече се появява и автоматик със седем предавки и два съединителя. Предвижда се появата и на топ модел Veloster N, който ще разполага със сериозните 275 к.с.

Всички версии на спортното купе са екипирани със системата Torque Vectoring Control, която подобрява сцеплението в завой чрез ESP. Турбо моделите ще получат и преработен кормилен механизъм, както и някои подобрения по окачването. 

Производството на модела започва през март тази година в Южна Корея, като първите доставки в Европа се очаква да станат факт през втората половина на 2018 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт