728 x 90

Infiniti Q Inspiration връща вярата в седаните

Infiniti Q Inspiration връща вярата в седаните

Infiniti най-накрая разкри концептуалния си автомобил Q Inspiration Concept, който дефилира пред специалисти, медии и фенове по време на изложението в Детройт. Целта на концепта е да покаже в каква посока ще се развива дизайнът на премиум марката, като същевременно дава потенциална визия за бъдещето на сегмента на седаните. Отвън студията разполага с класически пропорции на

Infiniti най-накрая разкри концептуалния си автомобил Q Inspiration Concept, който дефилира пред специалисти, медии и фенове по време на изложението в Детройт.

Целта на концепта е да покаже в каква посока ще се развива дизайнът на премиум марката, като същевременно дава потенциална визия за бъдещето на сегмента на седаните.

Отвън студията разполага с класически пропорции на седан, макар и с леко залитане в посока 4-врато купе в задната част. Предната част е доста изразителна с релефни форми на бронята и тънки, но стилни LED светлини.

Типично за концепт, интериорът е минималистичен и залага основно на големи екрани за управление на всички функции в автомобила. Впечатляваща е централната конзола, която на практика няма бутони.

Q Inspiration посочва следващата фаза на автономност при автомобилите Infiniti. Новите ProPilot системи облекчават водача от всекидневните стресови ситуации по пътя, обясняват от марката. Системите поемат ролята на „втори пилот“ и предоставят на водача пълен контрол.

Освен това, задвижван от новата революционна VCTurbo технология на бранда,  концептуалният автомобил съчетава мощността на бензинов силов агрегат с турбокомпресор с въртящия момент и ефективноста на хибриден или дизелов двигател.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт