728 x 90

Женева 2018: David Brown ще покаже нов GT модел

Женева 2018: David Brown ще покаже нов GT модел

Британската компания David Brown Automotive планира да представи в Женева Grand Tourer модел, който ще се отличава с „динамика, мощност и скорост”, обяви компанията. Фирмата натрупа слава с модела Speedback GT – автомобил с дизайн, напомнящ за 60-те години и изграден върху шаси от Jaguar XK. Бъдещият GT ще е най-спортно ориентираният модел на марката,

Британската компания David Brown Automotive планира да представи в Женева Grand Tourer модел, който ще се отличава с „динамика, мощност и скорост”, обяви компанията.

Фирмата натрупа слава с модела Speedback GT – автомобил с дизайн, напомнящ за 60-те години и изграден върху шаси от Jaguar XK.

Бъдещият GT ще е най-спортно ориентираният модел на марката, обещаха от David Brown, в чиято гама засега влизат два модела – Speedback GT и версията на марката на първото поколение на класиката Mini.

Естествено, новият GT ще се отличава с агресивен дизайн, ще се сглобява ръчно, при това в ограничена серия и ще е абсурдно скъп.

Основателят на марката британският бизнесмен Дейвид Браун коментира, че плановете за третия модел датират от лансирането на Speedback GT и е сигурен, че новата кола ще се хареса на сегашните и бъдещите клиенти на марката. Нищо повече.

Все още обаче не е ясно на каква база ще бъде създаден новият GT. Защото другите два модела на David Brown са базирани на съществуващи британски автомобили, както Mini Remastered, така и Speedback GT, който на практика е опит за съвременна интерпретация на класиката Aston Martin DB5.

Новият модел ще бъде позициониран над Mini Remastered и под Speedback GT, като това важи и за цената. Mini Remastered тръгва от около 70 000 лири, а Speedback GT е на цена около 600 000 лири. Със сигурност обаче става въпрос за шестцифрена сума.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт