728 x 90

Новият Toyota RAV4 е малко по-голям и с чисто нов дизайн

След редица шпионски фотоси и предварителни изображения, Toyota най-накрая показа изцяло новото поколение на хита си сред SUV моделите – RAV4. На първо място интересен е фактът, че смяната в поколенията при возилото идва в момент, в който джипката продължава да регистрира покачващи се продажби и все по-голям интерес от страна на потребителите по целия

След редица шпионски фотоси и предварителни изображения, Toyota най-накрая показа изцяло новото поколение на хита си сред SUV моделите – RAV4. На първо място интересен е фактът, че смяната в поколенията при возилото идва в момент, в който джипката продължава да регистрира покачващи се продажби и все по-голям интерес от страна на потребителите по целия свят.

Японците базират новата машина на платформата TNGА, като променят с малко размерите – сега колата е съвсем малко по-къса, но междуосието и общата широчина нарастват. Благодарение на по-голямото разстояние между колелата, надвесите отпред и отзад са леко скъсени. Срещу допълнително заплащане ще се предлага двуцветна шарка за каросерията.

Засега не са ясни всички детайли около задвижването. В САЩ ще продължи да се предлага познатия на местния пазар 2.5-литров бензинов мотор, но той получава нова 8-степенна автоматична скоростна кутия. Налице от 2019 г. ще бъде и хибридна система, но все още няма точни данни и за двата агрегата. Предстои да станат ясни и предложенията за Европа.

Продажбите на новия RAV4 започват от тази зима. Скоро ще станат ясни и цените, както и различните нива на оборудване и екстрите, които те предлагат. От сега се знае, че серийно машината ще получи доста нови системи за сигурност.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт