728 x 90

VW Atlas Tanoak за жалост май ще бъде само концепт

VW Atlas Tanoak за жалост май ще бъде само концепт

В Ню Йорк, по време на международното автомобилно изложение, което се провежда в момента там, Volkswagen показа концептуалния си модел Atlas Tanoak. Както името подсказва, той се базира на 7-местната джипка Atlas. Макар и да звучи доста изненадващо немската марка да покаже пикап на американска земя, шансовете на студията да достигне поточната линия са минимални.

В Ню Йорк, по време на международното автомобилно изложение, което се провежда в момента там, Volkswagen показа концептуалния си модел Atlas Tanoak. Както името подсказва, той се базира на 7-местната джипка Atlas.

Макар и да звучи доста изненадващо немската марка да покаже пикап на американска земя, шансовете на студията да достигне поточната линия са минимални. Volkswagen засега твърди, че "няма планове да лансира серийна версия."

В основата на пикапа стои платформата MQB, която Volkswagen Group използва за всичко от VW Polo до Audi A6. Типично за американски концепт, задивжването идва от 3.6-литров атмосферен V6 мотор, който генерира мощност от 276 к.с. Всъщност, това е един от агрегатите, които се предлагат в серийния Atlas зад Океана в момента.

Естествено, силата се изпраща до четирите колела посредством 4Motion система и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Работата на двата механизма може да се контролира посредством различни режими на движение.

В края, Volkswagen все пак оставя вратичката отворена, казвайки, че иска да види реакциите на феновете и медиите в САЩ за подобен пикап. Дали все пак няма да видим сериен модел някой ден?

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт