728 x 90

Пекин 2018: Дебют за Bentley Bentayga с новото V8 бензиново турбо

Пекин 2018: Дебют за Bentley Bentayga с новото V8 бензиново турбо

По време на предстоящия Автосалон Пекин 2018 британската луксозна марка Бентли ще демонстрира за пръв път модела Bentayga с новото бензиново VB турбо. С него Bentley добавя трети двигател в гамата от версии за супер луксозния си високопроходим Bentayga. Към върховия W12 и дизеловия V8 сега клиентите ще имат на разположение и нов V8 бензинов

По време на предстоящия Автосалон Пекин 2018 британската луксозна марка Бентли ще демонстрира за пръв път модела Bentayga с новото бензиново VB турбо. С него Bentley добавя трети двигател в гамата от версии за супер луксозния си високопроходим Bentayga.

Към върховия W12 и дизеловия V8 сега клиентите ще имат на разположение и нов V8 бензинов турбо мотор. От работен обем от 4.0 литра, благодарение на две турбини, британците са успели да изстискат мощност от 542 конски сили, а максималният въртящ момент е 770 Нм.

Стандартно 60 процента от мощността се изпраща към задните колела посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. При необходимост сила може да се предаде към всяко колела и всяка ос, в зависимост от сцеплението. Потреблението на гориво по каталог възлиза на 11.4 л на 100 км пробег, като с едно пълно зареждане на резервоара Bentayga V8 може да измине почти 750 километра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт