728 x 90

Пекин 2018: В Китай се роди нова автомобилна марка

По време на Автосалон Пекин 2018 дебют направи нова автомобилна марка за Китай – Aiways, при това с известно европейско име в редиците си. Този път китайците са решили да повишат имиджа на новата фирма с помощта на немеца Роланд Гумперт – инженерът, който се прочи с построяването на суперавтомобила Gumpert Apollo. Първото творение на

По време на Автосалон Пекин 2018 дебют направи нова автомобилна марка за Китай – Aiways, при това с известно европейско име в редиците си. Този път китайците са решили да повишат имиджа на новата фирма с помощта на немеца Роланд Гумперт – инженерът, който се прочи с построяването на суперавтомобила Gumpert Apollo.

Първото творение на Aiways е кросоувър с името U5 Ion. Задвижването на джипката ще е електрическо – с батерия, разположена под пода на салона. Засега възможностите на електрическия двигател и акумулаторите се пазят в тайна. Дизайнът е съвременен, но все пак на човек му трябва още време да свикне с оскъдните радиаторни решетки при елмболите. Сред партньорите на Aiways са технологични гиганти като Bosch и Siemens.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт