728 x 90

Париж 2018: Дебютна визия за новия хиперавтомобил McLaren Speedtail (видео)

McLaren измисли име на своя най-екстремен суперавтомобил, който до момента беше известен под наименованието BP23 Hyper-GT. Първата визия на колата с името Speedtail ще бъде демонстрирана на Автосалон Париж 2018 през октомври. McLaren Speedtail ще е най-бързият автомобил в историята на британската марка, превъзходващ по скорост знаменития McLaren F1. Новият хиперкар ще получи триместен салон,

McLaren измисли име на своя най-екстремен суперавтомобил, който до момента беше известен под наименованието BP23 Hyper-GT. Първата визия на колата с името Speedtail ще бъде демонстрирана на Автосалон Париж 2018 през октомври.

McLaren Speedtail ще е най-бързият автомобил в историята на британската марка, превъзходващ по скорост знаменития McLaren F1. Новият хиперкар ще получи триместен салон, където шофьорското място е разположено в средата, а пътническите кресла – малко по-назад встрани.

Машината ще получи хибридна бензиново-електрическа силова установка, подробности за която все още не се съобщават. По предварителни данни тя ще бъде изградена върху четирилитровия V8 битурбо мотор, който сега се използва в супермодела 720S. Максималната скорост на Speedtail ще стига 391 км/ч.

Производството на новата хиперкола ще започне в края на следващата година, а всичките планирани за монтаж 106 екземпляра от McLaren Speedtail вече са резервирани. По неофициални данни, стойността на автомобила ще е в рамките на $2,5 милиона.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт