728 x 90

Електрическият хиперавтомобил на Pininfarina ще вдига над 400 км/ч (видео)

    Италианското дизайнерско шаси-ателие Пининфарина paзпространи видео, в което разкрива подробности за електрическия хиперавтомобил Pininfarina PF0. Премиерата на елмобила е предвидена за 23 август в рамките на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч. Представянето на колата ще бъде закрито за широката публика и тя ще бъде видяна в целия си блясък само от потенциални клиенти със

    Италианското дизайнерско шаси-ателие Пининфарина paзпространи видео, в което разкрива подробности за електрическия хиперавтомобил Pininfarina PF0. Премиерата на елмобила е предвидена за 23 август в рамките на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч.

    Представянето на колата ще бъде закрито за широката публика и тя ще бъде видяна в целия си блясък само от потенциални клиенти със "съществен интерес". Дизайнът на возилото ще бъде в стилистиката на най-значимите машини, разработени от Pininfarina – Cisitalia 202 от 1947 г., Ferrari 512S от 1970 г. и концепта Sintesi от 2008 година.

    Миналата седмица Пининфарина публикува кадри даващи представа за интериора на PF0 – два анлогови контролера, цифрово табли и два големи дисплея. Pininfarina PF0 ще се задвижва от 4 елмотора със сумарна мощност 2000 конски сили. Хиперколата ще се ускорява от място до 100 км/ч за под 2 секунди с максимална скорост 400 км/ч. Запасът на батериите ще стига за преход до 500 км без презареждане.

    Предполага се, че Pininfarina, която сега принадлежи на индийската Mahindra Group, ще произведе само 150 подобни автомобила. Продажбите на електрическия хиперкар ще започнат след две години.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт