728 x 90

Пебъл Бийч 2018: SSC Tuatara със заявка за скоростен рекорд

Компания SSC Северна Америка, която по-рано се казваше Shelby Supercars, представи на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч серийната версия на хиперавтомобила Туатара. Амбицията на създателите му е това да е най-бързият сериен автомобил в света. SSC Tuatara има двигател V8 (5,9 л.) с два турбокомпресора. С горивна смес от 15% бензин и 85% етанол

Компания SSC Северна Америка, която по-рано се казваше Shelby Supercars, представи на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч серийната версия на хиперавтомобила Туатара. Амбицията на създателите му е това да е най-бързият сериен автомобил в света.

SSC Tuatara има двигател V8 (5,9 л.) с два турбокомпресора. С горивна смес от 15% бензин и 85% етанол той изкарва мощ от цели 1774 "коня". Моторът с тегло 194 кг се разгръща напълно при 8800 об./мин. и задвижва задните колела чрез седемстепенен "робот".

Производителят е уверен, че творението му може да развие целевите 300 мили в час (483 км/ч) с малко отклонение. Но това би означавало посегателство върху световния рекорд от 447 км/ч!

Особена гордост на създателите на SSC Tuatara е аеродинамичния коефициент от 0,279. Конкурените на супервозилото имат следните данни – Bugatti Chiron (0,38), Koenigsegg Agera RS и Hennessey Venom F5 (0,33 и двата).

SSC North America е готова да започне монтажа на първата серия Туатара от 100 автомобила в нов завод, разположен в щат Вашингтон. Приемът на предварителни поръчки е открит, а предварителната цена на возилото е $1,3 милиона.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт