728 x 90

Над 1000 "коня" в новия хиперкар McLaren Speedtail (видео)

    Силовите агрегати на новия хиперавтомобил McLaren, който ще носи името Speedtail, ще превишава 1000 конски сили. Това разказа пред британски медии шефът на бранда Майк Флюит. Максималната скорост на суперколата ще стига 391 км/ч. От думите на топ мениджъра става ясно, че McLaren Speedtail ще получи хибридна силова установка, създадена на базата на четирилитров битурбо

    Силовите агрегати на новия хиперавтомобил McLaren, който ще носи името Speedtail, ще превишава 1000 конски сили. Това разказа пред британски медии шефът на бранда Майк Флюит. Максималната скорост на суперколата ще стига 391 км/ч.

    От думите на топ мениджъра става ясно, че McLaren Speedtail ще получи хибридна силова установка, създадена на базата на четирилитров битурбо V8 мотор. При това конструкцията ще се отличава от предишния флагмански модел на автомобилния производител – P1.

    McLaren Speedtail ще бъде позициониран в качеството на идеологически приемник на легендарното купе F1, което в продължение на две десетилетия притежаваше званието най-бърз сериен автомобил в света.

    И новия хиперкар ще получи триместен салон, където шофьорското място е разположено в средата, а пътническите кресла – малко по-назад встрани. Първата визия на колата ще бъде демонстрирана на Автосалон Париж 2018 през октомври.

    Производството на новата хиперкола ще започне догодина, а всичките планирани за монтаж 106 екземпляра от McLaren Speedtail вече са резервирани. По неофициални данни, стойността на автомобила ще превишава $2 милиона.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт