728 x 90

Nissan превърна Navara в обсерватория (видео)

Nissan превърна Navara в обсерватория (видео)

Нисан представи експериментална версия на пикапа Navara, подготвена за наблюдение на звездното небе. Всъдеходът с името Dark Sky Concept дебютира на изложението за комерсиална техника в Хановер. Nissan Navara Dark Sky Concept (ФОТО ГАЛЕРИЯ) има специален прицеп и модернизиран механизиран покрив за съхранение и превоз на телескопа Planewave, както и останалото астрономично оборудване. В него

Нисан представи експериментална версия на пикапа Navara, подготвена за наблюдение на звездното небе. Всъдеходът с името Dark Sky Concept дебютира на изложението за комерсиална техника в Хановер.

Nissan Navara Dark Sky Concept (ФОТО ГАЛЕРИЯ) има специален прицеп и модернизиран механизиран покрив за съхранение и превоз на телескопа Planewave, както и останалото астрономично оборудване. В него има допълнителен блок батерии за захранване на устройствата.

Концептът притежава точка за безжичен достъп до интернет с Wi-Fi тв радиопредавател, благодарение на което учените може да излъчват пряко своите наблюдения в мрежата. От стандартания пикап колата се отличава с увеличен с 140 мм пътен просвет, както и с 20-цолови офроуд гуми.

Nissan Navara Dark Sky Concept е окомплектован със стандартния 2,3-литров турбодизел за 190 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Освен това, в състава на оборудването на прототипа влиза фирмената система за полуавтономно управление ProPilot, функция за кръгов обзор и система за мониторинг на "мъртвите" зони.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт