728 x 90

Париж 2018: DS анонсира 4 премиери

Париж 2018: DS анонсира 4 премиери

Премиум марката DS, влизаща в състава на френския алианс PSA, ще покаже на домашния Автосалон Париж 2018 пет нови коли. Всички те ще са елмобили. Първо, публиката ще може да види екологически чистия кросоувър с името DS3 Crossback – основен съперник на Volvo XC40 и Mercedes-Benz GLB. Електрическата джипка ще използва новата платформа CMP (Common

Премиум марката DS, влизаща в състава на френския алианс PSA, ще покаже на домашния Автосалон Париж 2018 пет нови коли. Всички те ще са елмобили.

Първо, публиката ще може да види екологически чистия кросоувър с името DS3 Crossback – основен съперник на Volvo XC40 и Mercedes-Benz GLB. Електрическата джипка ще използва новата платформа CMP (Common Modular Platform), върху която ще бъдат изградени "зелените" модели на Peugeot и Citroen.

Енергията в автомобила ще стига за преход без презареждане от 320 км. Мощността на електрическата силова установка е 136 "коня". Максималната скорост на електрическата модификация DS3 Crossback съставлява 150 км/ч. Ускоряването от място до 100 км/ч отнема на колата 8,7 секунди. Дизайнът напомня DS7 Crossback.

На изложението в Париж ще бъде показан плъг-ин хибридът DS 7 Crossback E-Tense 4×4 с възможност за преход от 50 км само с електрическа тяга. Мощността на хибридната силова установка е 300 к.с., а в нея влизат ДВГ, елмотор и осемстепенна автоматична скоростна кутия.

На Автосалон Париж 2018 ще бъде демонстриран концептът DS X E-Tense. Прототипът ще покаже визия за бъдещото развитие на френския бренд до 2035 година. Колата е получила напълно електрическо задвижване от DS Performance, а тапицерията на машината е от вълна и кожа. Автомобилът притежава система за автономно управление, но всички подробности за нея засега се пазят в тайна.

Още една премиера на DS във френската столица – електрически едноместен болид за гонките от Формула Е. Машината с име DS E-Tense FE 19 и се задвижва от елмоторът DS Performance с мощност 250 кВт (338 к.с.). На пистата автомобилът ще излезе още на 15 декември в Саудитска Арабия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт