728 x 90

Автосалон Женева 2019: Hispano-Suiza се завръща (отново)

Автосалон Женева 2019: Hispano-Suiza се завръща (отново)

Легендарната испанска марка Hispano-Siuza ще се завърне сред действащите автомобилни производители на салона в Женева догодина. През първата половина на миналия век компанията произвежда луксозни автомобили, а след Втората световна война, вече с френски собственици, създава само самолетни двигатели. Сега обаче е време за възраждането й с електромобили. Също като в началото на XX век,

Легендарната испанска марка Hispano-Siuza ще се завърне сред действащите автомобилни производители на салона в Женева догодина. През първата половина на миналия век компанията произвежда луксозни автомобили, а след Втората световна война, вече с френски собственици, създава само самолетни двигатели. Сега обаче е време за възраждането й с електромобили. Също като в началото на XX век, когато компанията създава първият електромобил, който обаче бързо потъва в историята.

От компанията публикуваха тийзър на първия си модел – електрически суперавтомобил, за който обаче все още не се знае почти нищо. А от картинката може да се направи извод, че електромобилът ще е по-скоро ориентиран към спортните изживявания, отколкото към лукса.

Президент на възродената компания е Мигел Сике Матеу, правнук на основателя на Hispano-Suiza, и той обеща вълнуващи новини за Женева.

„През 1900 година, когато е поставено началото на Hispano-Suiza, компанията първият прототип на електромобил в света, но той така и не стига до серийно производство – разказа Матеу. – Сега, 119 години по-късно,  Hispano-Suiza ще представи първия си изцяло електрически автомобил, който ще се произвежда в Барселона, това ще е реализация на мечтата на прадядо ми.”

Предишното съживяване на компанията през 2010 година се оказа сравнително неуспешно. Испанците използваха за основа Audi R8, за да създадат своя модел, който излезе на пазара с по-различни фиброкарбонови панели на купето, а мощността на двигателя беше увеличена на 740 конски сили. Цената на всеки един автомобил е 700 000 евро, но от компанията така и не потвърдиха колко точно поръчки са получили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт