728 x 90

Тойота показа интериора на своите безпилотни коли

На голямото традиционно изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас в началото на следващата година Toyota ще представи две концепции за интериора на бъдещите си безпилотни автомобили. В основата им са залегнали холографските технологии, способни автоматично да променят вътрешното пространство в зависимост от предпочитанията и настроенията на човека. Първата концепция с името ACES (Active

На голямото традиционно изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас в началото на следващата година Toyota ще представи две концепции за интериора на бъдещите си безпилотни автомобили. В основата им са залегнали холографските технологии, способни автоматично да променят вътрешното пространство в зависимост от предпочитанията и настроенията на човека.

Първата концепция с името ACES (Active Comfort Engaging Space) е получила холографско табло с прибори, необичаен волан, два функционални тъчпада (за шофьора и пътниците) и камери вместо традиционните странични огледала. Седалките и коланите за безопасност ще могат сами да се пренастройват за всеки пасажер, в зависимост от теглото и …настроението му.

Другата визия – Moox (съкращение от думите mobile / мобилност и box / кутия), ще даде представа за едноименния безпилотник от 5-о ниво с трансформируем интериор и две места. В него най-важната особеност е именно възможността салонът бързо да се превръща в кабинет, всекидневна или спалня – само чрез натискане на бутон.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт