728 x 90

CES 2019: Lexus с прототип на нов безпилотен автомобил (видео)

Lexus подготвя да представи нов прототип на автомобил с автоматично управление, изграден върху основата на флагманския си седан LS. Публичната премиера на безпилотника ще се състои на 7 януари в рамките на изложението за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас. С автомобила под кодовото название P4 ще бъдат демонстрирани две технологии – Guardian и

Lexus подготвя да представи нов прототип на автомобил с автоматично управление, изграден върху основата на флагманския си седан LS. Публичната премиера на безпилотника ще се състои на 7 януари в рамките на изложението за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас.

С автомобила под кодовото название P4 ще бъдат демонстрирани две технологии – Guardian и Chauffer. Първата е създадена за да "помогне на човека да управлява машината, а не да го замени". Предполага се, че става дума за комплекс от спомагателни системи за полуавтоматично шофиране.

Режим Chauffer, наобратно, предполага в същността си автоматично управление без помощта на шофьора. В състава на оборудването влизат: лазерен далекомер LIDAR с осем сензорни глави, две допълнителни камери, както и набор от нови сензори. Безпилотният прототип Lexus P4 е получил и по-мощен компютър, който може да реагира по-бързо и да взима повече правилни решения.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт