728 x 90

Новият Ford Shelby GT500 e най-мощният и бърз Mustang в историята

Една от звездите на тазгодишното изложение в Детройт несъмнено е новата версия на Shelby GT500, която се превръща в най-мощния и бърз сериен Mustang произвеждан някога. С масивен 5.2-литров V8 под предния капак, машината може да се похвали с мощност от "над 700 к.с.", както казва Ford без да дава конкретна стойност. Такава ще имаме

Една от звездите на тазгодишното изложение в Детройт несъмнено е новата версия на Shelby GT500, която се превръща в най-мощния и бърз сериен Mustang произвеждан някога.

С масивен 5.2-литров V8 под предния капак, машината може да се похвали с мощност от "над 700 к.с.", както казва Ford без да дава конкретна стойност. Такава ще имаме след няколко месеца.

Знаем колко отнема ускорението от място до 100 км/ч – около 3.5 секунди, а спринтът на четвърт миля ще става за малко под 11 секунди. Впечатляващи резултати за заводски Mustang.

На този етап трансмисията е само една – 7-степенен автоматик от Tremec, който изпраща тягата до задните колела посредством уникален карбонов вал. Неофициално се говори, че суперколата може и да получи ръчна скоростна кутия в близко бъдеще.

Ford планира да започне продажбите на новия GT500 през тази есен като в месеците преди това ще станат ясни ценовите подробности. Засега няма изгледи да видим модела на европейска земя, но решение по въпроса все още няма.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт