728 x 90

Женева 2019: Какво ще покаже Italdesign?

    Дизайнерското ателие Italdesign публикува във фейсбук тийзър на новия си проект – суперавтомобил, който ще бъде представен на салона в Женева в началото на март. Засега обаче се знае само, че новият автомобил ще е с много агресивна аеродинамика и огромно задно крило. Предположенията се, че става въпрос за модел с двигател, разположен пред задния

    Дизайнерското ателие Italdesign публикува във фейсбук тийзър на новия си проект – суперавтомобил, който ще бъде представен на салона в Женева в началото на март. Засега обаче се знае само, че новият автомобил ще е с много агресивна аеродинамика и огромно задно крило.

    Предположенията се, че става въпрос за модел с двигател, разположен пред задния мост, което пък доведе до спекулации, че в Italdesign са изградили новия си проект върху шасито, което вече се използва при Audi R8 и Lamborghini Huracan.

    Точно тази платформа беше използвана при създаването на роудстъра Italdesign Zerouno Duerta, който беше представен в Женева миналата година. Откритият суперавтомобил получи 5,2-литров V10 двигател с 610 конски сили и 560 Nm въртящ момент. Двигателят задвижва задните колела, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,2 секунди. Максималната скорост на проекта на Italdesign, който сериозно се родее с R8/Huracan е 330 км/ч.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт