728 x 90

Женева 2019: Hispano Suiza подсказва за Carmen

    Някогашната луксозна марка Hispano Suiza трябва да отбележи на салона в Женева поредното си съживяване, а това ще стане с електрическото купе Carmen. Хиперавтомобилът е кръстен така в чест на майката на президента на компанията Мигел Матеу. Carmen е с ретро дизайн, производствената му серия няма да надхвърли 19 коли, а цената на всяка една

    Някогашната луксозна марка Hispano Suiza трябва да отбележи на салона в Женева поредното си съживяване, а това ще стане с електрическото купе Carmen. Хиперавтомобилът е кръстен така в чест на майката на президента на компанията Мигел Матеу.

    Carmen е с ретро дизайн, производствената му серия няма да надхвърли 19 коли, а цената на всяка една от тях ще е 1,5 милиона евро.

    Мощността на електромобила е 1019 конски сили, която идва от два електромотора на задния мост, които черпят енергия от батерия с капацитет 80 киловатчаса, като през 2020 година батерията ще е вече с капацитет 105 киловатчаса. Максималната скорост на Carmen е електронно ограничена на 250 км/ч, а пробегът с едно зареждане по цикъла NEDC е 400 километра, което означава, че в действителност ще е по-скромен.

    Производството на Carmen започва в края на тази година, като е поверено на испанската компания QEV Technologies, а тестовите изпитания на предсерийния прототип ще са през лятото.

    В Женева обаче ще присъства още една компания, която претендира да е наследник на Hispano Suiza – става въпрос за основаната през 2010 година Hispano Siuza Automobilmanifaktur AG на австрийския дизайнер Ервин Лео Химел, който естествено се съди с Матеу за това коя компания е истинският наследник на производителя на луксозни коли от миналото, но все още няма решение по въпроса.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт