728 x 90

Lamborghini Aventador SVJ Roadster е най-бързото кабрио на марката

След слухове и спекулации, Lamborghini изкара поредната нова версия на неумиращия си флагман Aventador. Този път става дума за Roadster версия на Aventador SVJ, която дебютира по време на изложението в Женева. Италианците не дават подробности относно това какви мерки са взети за намаляване на теглото на автомобила, но той тежи само с 50 килограма

След слухове и спекулации, Lamborghini изкара поредната нова версия на неумиращия си флагман Aventador. Този път става дума за Roadster версия на Aventador SVJ, която дебютира по време на изложението в Женева.

Италианците не дават подробности относно това какви мерки са взети за намаляване на теглото на автомобила, но той тежи само с 50 килограма повече от еквивалентното купе.

Това "наказва" кабриото с 0.1 секунда при ускорението от място до 100 км/ч, но стойността все пак остава под кота три секунди. По-точно, 2.9 секунди.

Под капака работи 12-цилиндров бензинов мотор, чиято мощност в това приложение е 770 к.с. Агрегатът се намира зад седалките, като между кабината и него има пространство за прибиране на сгъваемия карбонов покрив.

Компанията ще произведе само 800 бройки от модела, като всяка една от тях ще има стартова цена от над половин милион долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт