728 x 90

Morgan с първи нов модел от 19 години насам

Morgan с първи нов модел от 19 години насам

Британският производител на спортни автомобили Morgan представи в Женева Plus Six – спортно купе с цена над 80 000 лири, като това е първият изцяло нов модел на марката от 19 години насам. Morgan е олицетворение на традициите в автомобилостроенето – дизайнът на моделите на компанията не се променя особено през десетилетията, а новият Plus

Британският производител на спортни автомобили Morgan представи в Женева Plus Six – спортно купе с цена над 80 000 лири, като това е първият изцяло нов модел на марката от 19 години насам. Morgan е олицетворение на традициите в автомобилостроенето – дизайнът на моделите на компанията не се променя особено през десетилетията, а новият Plus Six е като скромна еволюция на външния вид на Plus 8.

Последният напълно нов модел на Morgan беше Aero 8, представен преди 19 години, а сега компанията която празнува 110-годишен юбилей минава на турбо мотори, идващи от BMW. В случая на Plus Six това е новия B58 двигател на баварците – редови 6-цилиндров агрегат с мощност 340 конски сили, който работи заедно с 8-степенен автоматик на ZF, който се управлява с перца на волана.

В стила на Plus 8, който е с V8 мотор, новият модел също е много лек, въпреки че се предлага с допълнително оборудване и по-добра защита на пасажерите. Plus 8 тежи 1075 кг, от Morgan обещават, че Plus Six ще е „малко по-тежък”.

Също в традициите на Morgan единственият електронен помощник на водача е системата ABS на спирачките, въпреки че в един по-късен момент новият модел ще може да се поръчва с повече такива „екстри”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт