728 x 90

Женева 2019: И Aston Martin създаде електрически SUV

Женева 2019: И Aston Martin създаде електрически SUV

Aston Martin показва на Автосалон Женева 2019 концептуалния електрически кросоувър Lagonda All-Terrain. Елмобилът е призван да даде представа за първия сериен модел на суббренда Lagonda от британския автомобилен производител. Монтажът на колата ще започне през 2022 г. Сейнт-Атън, Уелс. Мощностите на този завод, за разлика от площадката в Хейдън, позволява на Aston Martin да произвежда

Aston Martin показва на Автосалон Женева 2019 концептуалния електрически кросоувър Lagonda All-Terrain. Елмобилът е призван да даде представа за първия сериен модел на суббренда Lagonda от британския автомобилен производител.

Монтажът на колата ще започне през 2022 г. Сейнт-Атън, Уелс. Мощностите на този завод, за разлика от площадката в Хейдън, позволява на Aston Martin да произвежда по-големи автомобили. Ръководителят на английската марка смята, че разкошният кросоувър ще може да се конкурира с Rolls-Royce Cullinan и Bentley Bentayga.

Според топ мениджъра електрическият SUV е предназначен за технически специалисти, които "по-често може да бъдат видяни зад волана на Tesla". Дизайнът на автомобила е получил чертите на концептуалния седан Lagonda Vision.

Кросоувърът се комплектова с матов хромиран елемент отпред, обединяващ предните фарове, както и с камери, заменящи външните огледала. В салона на Lagonda All-Terrain има цифров приборен панел и голям сензорен дисплей за мултимедийната система.

Комплектът литиево-йонни батерии се намира под пода. Технически характеристики засега не се разкриват, но елмобилът ще получи два елмотора – по един за всяка ос, и преход без презареждане в рамките на 650 километра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт