728 x 90

Възродената Lancia Stratos е в Женева, засега е разпродадена

Възродената чрез бутиков модел Lancia Stratos е изложена на салона в Женева в най-актуалната си версия. На швейцарското събитие присъстват две машини, като едната от тях е вдъхновена от рали версията на модела. И двете коли са вече продадени на клиенти – един от Германия и един от САЩ. Под капака на колата работи двигател

Възродената чрез бутиков модел Lancia Stratos е изложена на салона в Женева в най-актуалната си версия. На швейцарското събитие присъстват две машини, като едната от тях е вдъхновена от рали версията на модела. И двете коли са вече продадени на клиенти – един от Германия и един от САЩ.

Под капака на колата работи двигател от Ferrari. Става дума за 4.3-литров атмосферен V8 с мощност от 540 от модела 430 Scuderia. За разлика от оригинала с полуавтоматична скоростна кутия, тук предаването на тягата става посредством 6-степенна механична трансмисия.

Засега се планира супер ограничено производство от общо 25 бройки. Клиентите трябва сами да осигурят донор кола F430 или 430 Scuderia, а срещу допълнително заплащане самата компания, носеща името MAT, може да намери екземпляр. Отделно, цената за доработката е половин милион евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт