728 x 90

Женева 2019: Двигател от "Корвет" за виетнамския SUV VinFast

Виетнамската компания VinFast представя на Автосалон Женева 2019 нова версия от кросоувъра Lux, създаден върху базата на BMW X5 предишно поколение. Автомобилът се задвижва от LS V8 двигател на концерна General Motors, който се използва в спортната кола Chevrolet Corvette. От предшественика си, снабден с двулитрова "турбочетворка", новият SUV се отличава с променената си част

Виетнамската компания VinFast представя на Автосалон Женева 2019 нова версия от кросоувъра Lux, създаден върху базата на BMW X5 предишно поколение. Автомобилът се задвижва от LS V8 двигател на концерна General Motors, който се използва в спортната кола Chevrolet Corvette.

От предшественика си, снабден с двулитрова "турбочетворка", новият SUV се отличава с променената си част на предницата – спортна радиаторна решетка и увеличени въздухозаборници. Кросоувърът е получил двойни тръби на ауспуха и спирачни апарати в червено.

Интериорът в колата е от кожа и карбон. В кабината се забелязва и 10,4-инчов вертикален сензорен екран за информационно-развлекателния комплекс, както и скоростен лост в стила на автомобилите BMW.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт