728 x 90

Женева 2019: Hispano Suiza показва ретро суперкар с 1020 к.с. (видео)

Възродената марка Hispano Suiza представя на Автосалон Женева 2019 електрическия суперкар Carmen, купето на който препраща към класическите модели на испанската компания от 30-е години на миналия век. На всяко от задните колела в автомобила са поставени по два елмотора, които сумарно развиват 1020 конски сили. Купето е способно да ускорява от място до първата

Възродената марка Hispano Suiza представя на Автосалон Женева 2019 електрическия суперкар Carmen, купето на който препраща към класическите модели на испанската компания от 30-е години на миналия век. На всяко от задните колела в автомобила са поставени по два елмотора, които сумарно развиват 1020 конски сили.

Купето е способно да ускорява от място до първата "стотица" на скоростомера за по-малко от три секунди с максимално ограничена принудително до 250 км/ч. Комплектът литиево-йонни акумулатори позволява да се изминат без презареждане до 400 километра.

В конструкцията на автомобила широко са използвани композитни материали и затова масата на суперколата съставлява 1690 килограма. За сравнение – елмобилът Tesla Model S тежи примерно 2,5 тона.

В оформлението на интерора са използвани кожа, алкантара, алуминий и дърво. За управлението на таблото е предвиден 10,1-инчов сензорен дисплей.

Hispano Suiza Carmen ще се произвежда в Барселона. Ще бъдат построени само 19 екземпляра от електрическия супермобил, всеки от който ще струва по €1,5 милиона.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт