728 x 90

Mercedes анонсира спортна версия на новия CLA

Mercedes-AMG анонсира премиера на топ версия за седана CLA от ново поколение, който ще получи индекс "35" в името. Очаква се премиерата на автомобила да се състои в средата на април в рамките на Автосалон Ню Йорк 2019. Mercedes-AMG CLA35 4Matic ще се задвижва от същия двигател, който е в аналогичната AMG-модификация на хечбека от

Mercedes-AMG анонсира премиера на топ версия за седана CLA от ново поколение, който ще получи индекс "35" в името. Очаква се премиерата на автомобила да се състои в средата на април в рамките на Автосалон Ню Йорк 2019.

Mercedes-AMG CLA35 4Matic ще се задвижва от същия двигател, който е в аналогичната AMG-модификация на хечбека от A-Class. Седанът ще се привежда в движение от двулитрова "турбочетворка" за 306 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Двигателят работи в комплект с осемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и система за задвижване на всички колела. При нормални условия въртящият момент се предава на предните колела, но ако е необходимо, тягата може да се разпредели между осите в съотношение 50:50. Предполага се, че в бъдеще AMG ще подготви за А-класата и CLA опции с индекс "45", който ще бъде оборудван с двигател за 400 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт