728 x 90

Шанхай 2019: Pininfarina с водородомобил в Китай

Италианското студио за автомобилен дизайн и инжиниринг Pininfarina показа изображения от новия си модел, който проектира за своя клиент – новата китайска компания Grove Hydrogen Automotive. Премиерата е предвидена за предстоящия Автосалон Шанхай 2019. Колата, името на която все още се пази в тайна, е разработена в шанхайския дизайнерски център "Пининфарина". Известно е само, че

Италианското студио за автомобилен дизайн и инжиниринг Pininfarina показа изображения от новия си модел, който проектира за своя клиент – новата китайска компания Grove Hydrogen Automotive. Премиерата е предвидена за предстоящия Автосалон Шанхай 2019.

Колата, името на която все още се пази в тайна, е разработена в шанхайския дизайнерски център "Пининфарина". Известно е само, че силовата установка е с водородни горивни елементи.

Моделът към момента има статута на концепт, но от Grove обещават още през следващата година да представят серийна версия. След този водородомобил ще последват и други автомобили с дизайн от Pininfarina, а производството ще бъде организирано в Китай.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт