728 x 90

Ню Йорк 2019: Venue – бюджетен SUV от Hyundai

Хюндай докара на Автосалон Ню Йорк 2019 новия компактен кросоувър Venue, който стана най-малкият SUV в моделната гама на южнокорейския бренд. Той е позициониран с едно стъпало под Hyundai Creta. Колата е ориентирана към младежката аудитория и в бъдеще се очаква да стане глобален модел на марката. Началото на продажбите за Hyundai Venue е планирано

Хюндай докара на Автосалон Ню Йорк 2019 новия компактен кросоувър Venue, който стана най-малкият SUV в моделната гама на южнокорейския бренд. Той е позициониран с едно стъпало под Hyundai Creta.

Колата е ориентирана към младежката аудитория и в бъдеще се очаква да стане глобален модел на марката. Началото на продажбите за Hyundai Venue е планирано за четвъртото тримесечие на тази година, като ценовата листа ще бъде обявена на по-късен етап.

Дължината на кросоувъра съставлява 4036 мм, широчината – 1770 мм, а височината – 1564 мм. Размерът на колесната база е равен на 2520 мм. Обемът на багажник при Hyundai Venue e 530 л, а при сгънати втори ред седалки се увеличава до 903 литра.

Дизайнът на кросоувъра е получил чертите на Santa Fe и Kona. Автомобилът се комплектова с хромирана радиаторна решетка в стила на Kona, светодиодна оптика с необичайна форма, както 15- или 17-цолови джанти по избор. На клиентите се предлага купе в двуцветно изпълнение с контрастен цвят на покрива.

Кросоувърът Hyundai Venue се задвижва от 1,6-литров бензинов мотор. Двигателят работи съвместно с шестепенна механична скоростна кутия или вариатор CVT. Мощността засега не се съобщава, а колата се предлага само със задвижване на предните колела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт