728 x 90

Ню Йорк 2019: Kia Habaniro – впечатляващ концепт край Манхатън (+видео)

KIA Motors показва на Автосалон Ню Йорк пред света концептуалния автомобил с наименованието Kia Habaniro, който дава представа за бъдещите кросоувъри на корейската марка. В колата се използва напълно електрическа силова платформа. Моторите са поставени върху предната и задната ос, което осигурява система от постоянно задвижване на четирите колела. Заявеният запас преход с едно зареждане

KIA Motors показва на Автосалон Ню Йорк пред света концептуалния автомобил с наименованието Kia Habaniro, който дава представа за бъдещите кросоувъри на корейската марка. В колата се използва напълно електрическа силова платформа.

Моторите са поставени върху предната и задната ос, което осигурява система от постоянно задвижване на четирите колела. Заявеният запас преход с едно зареждане на блока акумулаторни батерии превишава 480 км.

Машината е получила четириместна конфигурация. Всичките врати имат конструктивно изпълнение тип "крила на пеперуда" – т.е., повдигат се нагоре и предоставят удобен достъп към салона. Отсъстват традиционните странични огледала.

Интериорът е изпълнен в яркия червен цвят Lava Red. Автомобилът не притежава привичния приборен панел, изобилието от бутони и дисплеи с правоъгълна форма. Информацията в Kia Habaniro се залага в проекционен екран Heads-Up Display (HUD) по цялата широчина на предното стъкло.

Специалистите съобщават за наличие на пълноценен автопилот от пето ниво, което предполага колата да се придвижва самостоятелно във всякакви условия. Споменава се и за системата R.E.A.D. или Real-time Emotion Adaptive Driving, която адаптира атмосферата в робомобила в зависимост от текущото емоционално състояние на автомобилиста.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт